Denumirea programului de finanțare: Mega Proiecte de Azi pentru Mâine

Finanțator / sursa de finanțare: MEGA IMAGE

Obiectul programului de finanțare:
Susținerea inițiativelor care răspund creativ și sustenabil la provocările pe două teme principale: Mai puțină risipă alimentară și Mai puțin consum de plastic. Proiectele trebuie să propună soluții concrete, ușor de implementat în comunități, structurate și cu obiective clare.

Proiectele finanțate vor contribui la dezvoltarea comunităților cărora li se adresează, vor implica direct minim 30 de beneficiari, vor dezvolta spiritul civic și implicarea în comunitate, vor fi sustenabile și vor putea continua și după încheierea finanțării Mega Image.

Valoarea finanțării: 20 000 euro / proiect

Alocarea financiară totală: 100 000 euro

Site / link: https://mega-proiecte-comunitate.ro/

Perioada depunerii proiectelor: 1 – 28 noiembrie 2021

Beneficiari eligibili:

  • Persoanele juridice eligibile sunt cele mentionate si acceptate ca beneficiari ai sponsorizarii in conformitate cu prevederile Legii Sponsorizarii;
  • Persoana juridica are minimum un an vechime la momentul depunerii propunerii de proiect, conform hotararii de infiintare (organizatia sau institutia este infiintatata (cel tarziu la 1 noiembrie 2020).
  • Persoana juridica detine decizia de acceptare a inregistrarii in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale (Registrul ANAF)

Perioada de implementare: 3 – 12 luni

Activități eligibile:
Scopul principal al Programului este de a incuraja organizatiile neguvernamentale si institutiile sa dezvolte si sa implementeze proiecte comunitare in domeniul risipei alimentare si a reducerii utilizarii plasticului, care sa duca la imbunatatirea nivelului de educatie cu privire la aceste subiecte si, astfel, la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor din Romania si la protejarea mediului inconjurator.

Modalitatea de obținere a finanțării:

  • 1 noiembrie – 28 noiembrie 2021, ora 23:59: Inscrierea proiectelor in competitie
  • 29 noiembrie – 6 decembrie 2021: Preselectie proiecte si anunt lista scurta (15 proiecte)
  • 7 decembrie – 12 decembrie 2021: Votul publicului pentru proiectele selectate in lista scurta, care va fi realizat direct pe website-ul Programului (10% din decizia finala), unde va fi afisat un sumar al proiectelor finaliste.
  • 9 decembrie – 10 decembrie 2021: Sustinerea proiectelor in fata unui juriu (90% din decizia finala)
  • 13 decembrie 2021: Anuntarea castigatorilor (5 proiecte care vor fi sponsorizate cu maximum 20.000 euro/proiect)

Pentru informații suplimentare, vă stau la dispoziție.