Titlurile de stat reprezintă o opțiune ideală pentru investițiile conservatoare, cu risc mic și se potrivesc în special femeilor, care manifestă o atitudine precaută în acest domeniu.

 

Astăzi, 9 noiembrie 2020, s-a pus în vânzare a doua serie din acest an de titluri de stat pentru populație, în lei și euro, prin programul FIDELIS. Perioada de derulare este 9-27 noiembrie 2020.

Dobânzile pentru titlurile de stat în lei sunt următoarele: 3,5% pentru scadența de 1 an și 4,0% pentru scadența la 3 ani. Dobânda pentru titlurile de stat în euro este de 1,85%.

Valoarea nominală este de 100 de lei pentru titlurile de stat în lei și de 100 de euro pentru titlurile de stat în euro.

Investițiile pot fi făcute de persane fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de minimum 18 ani.

Cum se poate investi? – prin intermediul sindicatului de intermediere format din BT Capital Partners, Banca Transilvania, BRD si BCR. De asemenea, poți subscrie și prin intermediul altor brokeri autorizați BVB.

 

Poate una dintre cele mai bune soluții de investit pasiv pentru femei și nu numai, programul de investiții FIDELIS oferă un randament corelat cu riscul asumat, superior ratei inflației previzionate, de 2,7% in 2020 și 2,5% în 2021.

Avantajul major al acestui tip de investiții este că aceste titluri de stat sunt listate la bursă și astfel, investitorii pot să le vândă sau să le cumpere oricând, cu păstrarea dobânzii acumulate.

 

Titlurile de stat reprezintă o soluție de început pentru investiții pentru persoanele care sunt la început de drum în domeniul investițional, pentru femei precaute sau pentru investitorii cu experiență care doresc să își diversifice portofoliul.

 

Mult succes!