Îngrijirea de sine este un concept des întâlnit în rândul femeilor și cuprinde imagini din cosmetică, machiaj, spa și răsfăț cu ciocolată și relaxare. În timp ce toate aceste lucruri, dacă sunt practicate sănătos, pot intra în categoria îngrijirii de sine, uităm adesea adevăratul sens al cuvântului sau cel puțin așa cum îl interpretez eu.

 

Adevărul este că uneori îngrijirea de sine (auto-îngrijirea) este o sarcină grea.

 

Îmi plac rezultatele tratamentelor cosmetice la fel de mult ca ție, la fel și relaxarea, dar îngrijirea de sine este deseori despre lucrurile pe care evităm să le facem – cum ar fi să facem sport, să mâncăm sănătos și să ne controlăm banii.

Da, auto-îngrijirea include administrarea eficientă a banilor, iar în acest articol îți împărtășesc un mod practic de auto-îngrijire financiară.

 

La fel cum curățarea tenului și aplicarea cremei hidratante a devenit o rutină zilnică de îngrijire a pielii, practica autoîngrijirii financiare poate intra în rutina ta. Îți voi arăta cum.

 

Ziua întâlnirii cu banii

Cel mai bun și mai simplu mod de a practica auto-îngrijirea financiară și de a o implementa în rutina ta este prin programarea Zilei întâlnirii cu banii.

Alege o zi pe lună și rezervăți-o în calendar. Dacă administrezi finanțele cu partenerul, implică-l și pe el în Ziua întâlnirii cu banii!

Întâlnirea mea cu banii mei este de obicei în prima zi a lunii, seara, împreună cu soțul meu; dar tu alege ziua care funcționează cel mai bine pentru stilul tău de viață și programul personal.

Pentru a face din această întâlnire una relaxantă, care să fie altceva decât o sarcină de lucru, îmbracă-te cu haine confortabile, așează-te în locul cel mai relaxant din casă și creează-ți o atmosferă cu muzica preferată. Organizează această întâlnire cu banii ca și când ai avea o întâlnire cu iubirea vieții tale.

 

5 acțiuni de auto-îngrijire financiară

  1. Notează orice cheltuială

Când te uiți pe ce ai cheltuit banii în ultima lună, există cheltuieli pe care ai fi dorit să le eviți? Pot fi cheltuieli făcute din obișnuință mai degrabă decât din plăcere, cheltuieli emoționale sau cheltuieli pe care le poți reduce cu ușurință pentru a rămâne pe drumul cel bun spre atingerea obiectivelor financiare. Acest lucru te va ajuta să filtrezi cheltuielile de bani în viitor și să cumperi lucruri pe care le apreciezi cu adevărat.

  1. Verifică abonamentele pe care le ai și vezi dacă dorești să anulezi vreunul dintre ele

Plătești în continuare pentru acel abonament la sala de sport, deși nu ai călcat pe o bandă de alergat de câteva luni? S-ar putea să fie timpul să îl anulezi.

Nu ți-ai dat seama că luna aceasta nu te-au uitat în nicio zi la Netflix? Asigură-te că te-ai dezabonat și pune acei bani în altă parte.

  1. Verifică și rezolvă orice fraudă din cont

O companie te-a taxat dublu sau nu ți-a rambursat banii în urma unui retur de produse?

Ia legătura de urgență cu serviciul clienți al companiei respective și acționează să rezolvi situația. Sunt banii tăi, ai muncit pentru ei.

  1. Verifică soldul contului bancar și de investiții

Dacă ai mai multe conturi, verifică soldul fiecărui cont bancar sau de investiții.

Astfel vei obține o imagine completă a finațelor tale personale. Verifică contul curent, contul de economii, pensia privată, conturile de investiții și orice alt cont de finanțe pe care îl deții.

Bugetează și economisește pentru obiectivele tale pe termen scurt și pe termen lung.

Analizează-ți investițiile și descoperă taxele ascunse.

Este mai ușor să faci toate aceste lucruri odată ce știi unde stai.

  1. Verifică-ți progresul către obiective tale financiare

Acum, că ai o idee clară despre situația ta financiară, este timpul să arunci o privire atât asupra obiectivelor financiare lunare, cât și a celor anuale.

Întreabă-te: „Cât am cheltuit luna trecută? Pot reduce anumite cheltuieli pentru a ajunge mai repede la acest obiectiv? ”

Îți recomand să folosești un Buget personal sau familial, în Excel, care te ajută să economisești cât trebuie pentru a-ți atinge obiectivele sau te ajută să iei alte decizii pentru aceasta. Folosește-l pentru a-ți planifica fondul de urgență, fondul de siguranță, achitarea datoriilor și economiile pentru investiții.

Cu siguranță te vei simți mai în siguranță și cu un deplin control asupra banilor tăi, pentru că vei ști ce schimbări trebuie să faci luna ce îți stă în față.

 

Felicitări! Ai terminat oficial Întâlnirea ta cu banii tăi.

 

Întâlnirea cu banii îți permite să te asiguri că, de fapt, progresezi către obiectivele tale și – mai important – îți permite să reflectezi pentru a vedea toate progresele pe care le-ai făcut până acum.