Vorbim despre BANI = vorbim despre VIAȚĂ; pentru că vă nu putem trăi fără bani.

Iar când banii nu ajung… vorbim și mai mult de lipsa lor, iar femeile cu inițiativă caută soluții pentru a-i înmulți sau pentru a ”construi” surse de venit suplimentar.

Trăim într-o perioadă plină de incertitudine, în care studiile arată că peste 50% dintre angajați va trebui să dobândească alte abilități de lucru până în 2025 (mai sunt 4 ani până atunci). Iar acest aspect este indicat de peste 90% dintre angajatori.

Ce ne va rezerva viitorul?

Viitorul se construiesc ACUM de NOI. Și pentru că suntem FEMEI cu INIȚIATIVĂ – căutăm SOLUȚII, adică surse suplimentare de venit, pentru a avea stabilitate financiară și opțiuni în situațiile diferite ale vieții.

Minimum 3 SURSE de VENIT – acesta este obiectivul minim pe care fiecare femeie trebuie să îl aibă. Nu ne permitem mai puțin, pentru că dorim mai mult de la viața pe care o trăim și dorim mai mult pentru copiii noștri.

Ce soluții ar fi?

  • Venitul din salariu – are avantajul siguranței că un contract de muncă odată semnat va genera lună de lună un venit stabil. Pot planifica anumite cheltuieli pentru că sunt sigură că voi primi salariul stabilit prin contract. Doar că în jur de 42% din salariu merge la stat pe taxe și impozite. În plus, timpul este limitat și oricât mi-aș dori să câștig mai mult pe zi, este dificil pentru că pot folosi doar o parte din cele 24 de ore.

Dar…. pot crește venitul din salariu – îmi cresc expertiza, negociez beneficii relaționate cu rezultatele, muncesc ore suplimentare sau decid să lucrez pentru alt angajator care mă plătește mai mult pentru același tip de muncă.

  • Venitul din activitate independentă – este relaționat cu experiența într-un anumit domeniu; mai este cunoscut și cu termenul de freelancing. Anumite ocupații se pot desfășura doar sub formă de activitate independentă, conform legii: avocații, contabilii, medicii, arhitecții, etc. Este direct relaționat cu timpul, ca și în cazul venitului din salariu, dar se întâlnește deseori ca rata orară să fie mai mare decât la salariu, pentru că taxele sunt altele, expertiza este mai înaltă, iar negocierea cu clientul se face direct.

Chiar dacă este direct relaționat cu timpul, totuși… creșterea de venit se poate face prin creșterea nivelului de specializare, furnizarea de servicii suplimentare clienților și chiar creșterea numărului de ore de muncă pentru contractele plătite la oră.

  • Venitul din antreprenoriat este nelimitat datorită unui concept extrem de eficient – sistemul de business care are ca efect funcționarea business-ului chiar fără implicarea directă a antreprenorului. Sistemul de business poate fi creat de antreprenor, ceea ce inseamnă o investiție semnificativă din punct de vedere al resurselor financiare și de timp, sau poate fi achiziționat ori afacerea în sine are o componentă sistemică.

Activez în toate categoriile de venituri menționate, dar venitul din antreprenoriat este net superior, paote și pentru faptul că afacerea pe care eu o dezvolt este sistemică. Sunt asociată cu un partener care a dezvoltat în timp un sistem de business ”la cheie”, care generează rezultate, este global, este sigur, nu are riscuri și complementar are și componentă de consultanță de business.

  • Venitul din investiții – este nelimitat, ca și în cazul venitului din antreprenoriat, și necesită pregătire serioasă în prealabil; ulterior, pregătirea trebuie continuată cât timp se fac investiții, deoarece riscul pierderii banilor este relaționat în mod direct cu lipsa de pregătire.

Îmbunătățirea continuă a abilităților de investire, de administrare a investițiilor, cunoașterea contextului socio-economic în care se derulează investițiile – reprezintă condițiile esențiale pentru creșterea continuă a venitului din investiții.

 

Probabil și-ai identificat sursa de venit sau sursele de venit pe care le ai acum.

Te invit să iei 2 decizii:

  • creșterea veniturilor prin construirea unui noi surse de venit;
  • demararea studiului antreprenorial și a unui domeniu antreprenorial în care să activezi ca antreprenor.

Iar dacă vei considera că îți pot fi de folos … m-aș bucura enorm să te pot ajuta.