Recunosc faptul că nu am acordat atenția cuvenită aspectele intangibile care se află în spatele banilor. Deși am întâlnit deseori explicații privind importanța acestora în relația dintre o femeie și bani, pentru mine nu a fost relevant niciodată …. până când am vizionat un interviu cu un mare antreprenor din România; mare și prin rezultatele afacerilor, dar mai ales prin abordarea înțeleaptă referitoare la bani.
 
Atunci am conștientizat – acesta este termenul corect, ”am conștientizat” – importanța aspectelor intangibile, sau cum spunea dumnealui ”elementelor necuantificabile” în relația dintre o femeie și bani, mi s-au clarificat perspectivele asupra sărăciei și bogăției.
 
Așadar, mă bucur să îți pot împărtăși câteva dintre credințele mele și mi-ar plăcea foarte mult să facem un schimb de idei în acest sens:
 
👉 nu este important câți bani am de administrat, ci pe baza căror valori administrez banii.
👉 bogăția în viața mea pornește de la mentalitatea de a fi bogat.
👉 atât bogăția, cât și sărăcia pot fi binecuvântare sau blestem.
👉 sărăcia nu își are sursa în Dumnezeu.
👉 bogăția mă împlinește doar dacă aduc valoare în viața oamenilor.
👉 banii sunt fie stăpânul meu, fie sluga mea (prefer a doua variantă).
👉 preocuparea mea continuă nu este să muncesc pentru bani, ci să muncesc pentru ca să fac bani.
👉 Dumnezeu și banii nu se exclud în viața mea, ci sunt într-o relație: administrarea banilor este o prioritatea a vieții mele pentru că am o responsabilitatea față de Dumnezeu care m-a ajutat să îi produc și am credința (nu doar speranța) că pot să produc în continuare; mai mult decât atât, am certitudinea că pot ajuta și alte femei să producă bani.
👉 recunoștința este ingredientul de bază pentru atitudinea mea față de bani.
👉 libertatea este motivul care mă animă în administrarea vieții mele financiare; familia îmi asigură contextul ideal de a-mi atnge visurile; speranța însoțește fiecare moment de demarare a unei activități generatoare de venit suplimentar; recompensa primită mă susține să fiu perseverentă în a munci ca să fac bani. 
Te invit să îți găsești propriile credințe referitoare la bani. Analizează-le, stabilește dacă te ajută în ceea ce îți dorești în viață și ia deciziile cele mai potrivite.