A fost publicată lista proiectelor aprobate și selectate pentru finanțare, prin care studenții la programele universitare de licență, master sau doctorat pot demara o afacere.
68 de proiecte la nivel național, iar fiecare dintre ele va finanța minimum 13 – maximum 32 de afaceri înființate de studenți.
Aceasta înseamnă că la nivel național vor fi înființate minimum 884 – maximum 2176 de firme înființate de studenți.
Ce poți face dacă ești student și vrei să obții finanțare?
Pasul 1 – Consultă AICI lista proiectelor care sunt selectate pentru finanțare și alege unul dintre proiectele care se va implementa în Regiunea de dezvoltare în care dorește să își deschidă afacerea.
Pasul 2 – La momentul deschiderii înscrierilor, depune dosarul de înscriere pentru a intra în grupul țintă al proiectului și a participa la activitățile acestuia. Atenție! Este OBLIGATORIU să participi la TOATE activitățile proiectului.
Pasul 3 – Participi la programul de formare antreprenorială derulat în cadrul proiectului, ocazie cu care înveți sau te perfecționezi să faci un plan de afacere.
Pasul 4 – Te înscrii și participi la competiția planurilor de afaceri, conform metodologiei de derulare a acesteia publicată de organizația sau parteneriatul de organizații care implementează proiectul.
Dacă planul tău de afacere este selectat pentru finanțare, treci la…
Pasul 5 – Participi la activitatea de organizare a întreprinderilor simulate și de derulare a activităților în cadrul acestor firme împreună cu ceilalți câștigări ai planurilor de afaceri.
Pasul 6 – Participi la un stagiu de practică în cadrul unei firme cu un cod CAEN din aceeași grupă cu cel al planului tău de afacere.
Pasul 7 – Beneficiezi de activități de consiliere / consultanță / mentorat organizate în cadrul proiectului, care te vor ajuta pentru o implementare eficientă a planului de afacere.
Pasul 8 – Înființezi firma și semnezi contractul de subvenție.
Pasul 9 – Încasezi finanțarea, în tranșe, și îndeplinești condițiile contractuale privind cheltuirea ajutorului de minimis primit, derularea activității firmei și angajarea personalului.
Informații relevante:
- participarea la toate activitățile proiectului este GRATUITĂ;
- finanțarea acordată este minimum 40 000 de euro – maximum 100 000 euro;
- pentru fiecare 20 000 de euro contractați, trebuie să ai 1 loc de muncă creat și ocupat de un angajat: așadar, la 40 000 de euro vei avea 2 locuri de muncă, iar la 100 000 de euro vei avea 5 locuri de muncă;
- finanțarea trebuie cheltuită și cheltuielile justificate în 12 luni;
- locurile de muncă trebuie păstrate 6 luni după terminarea finanțării, pe minimum aceeași normă și același salariu.
CHELTUIELI ELIGIBILE:
1. Cheltuieli cu salariile personalului nou angajat
1.1. Cheltuieli salariale
|
Dacă ai neclarități sau vrei detalii suplimentare, scrie-mi pe free.time.consulting2020@gmail.com sau solicită o ședință de consultanță.